Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.27

For complex topics that regular users would not be interested in. For power users and database administrators.

Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.27

Postby fschiopu » Mon Jun 13, 2016 9:16 am

Hi,

After upgrading from 15.2 to 16.1 and trying to load the Setup->Module Preferences I get the "Error loading module preferences. Run database maintenance and try again". Run the above and everything looks ok. No issues with mysql either. Anyone having any ideas why?
fschiopu
 
Posts: 38
Joined: Mon Jul 23, 2007 7:02 pm

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby Arna » Mon Jun 13, 2016 9:33 am

Did you run the database maintenance and try again?
Entropy isn't what it used to be...

Arna Meyer
User avatar
Arna
 
Posts: 439
Joined: Tue Jul 09, 2013 3:16 pm

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby fschiopu » Mon Jun 13, 2016 9:43 am

Couple of times, but no problems where found. Tried the SQLyog Tools and found no errors.
fschiopu
 
Posts: 38
Joined: Mon Jul 23, 2007 7:02 pm

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby Arna » Mon Jun 13, 2016 10:32 am

I'm assuming you ran the fix tool, not just the check tool, correct?
Entropy isn't what it used to be...

Arna Meyer
User avatar
Arna
 
Posts: 439
Joined: Tue Jul 09, 2013 3:16 pm

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby fschiopu » Mon Jun 13, 2016 10:44 am

yes i did.
fschiopu
 
Posts: 38
Joined: Mon Jul 23, 2007 7:02 pm

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby cmcgehee » Mon Jun 13, 2016 11:25 am

This error can occur if a preference is missing from your database. This may have happened if the convert script did not execute properly. To find out what the error is exactly, we will need a copy of your database. When you have some time, please call Open Dental support so that we can troubleshoot your database.
Chris McGehee
Open Dental Software
http://www.opendental.com
User avatar
cmcgehee
 
Posts: 532
Joined: Tue Aug 25, 2015 5:06 pm
Location: Salem, Oregon

Re: Error loading Module Preferences after upgrade to 16.1.2

Postby fschiopu » Mon Jun 13, 2016 12:36 pm

You were right. I run the update again on the backup database and it fixed it. It is working now.
fschiopu
 
Posts: 38
Joined: Mon Jul 23, 2007 7:02 pm


Return to Advanced Topics

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest